Dessert,  Is,  Mad på 10 minutter

Bananis med chokolade (uden sukker og mælk)

Bananis med chokolade
Bananis med chokolade og peanutbutter

Jeg har for et stykke tid siden købt mig en vidunderlig maskine som hedder Yonanas ismaskine – JEG ELSKER DEN! Kort fortalt laver den frossen frugt om til den skønneste, mest cremet is helt uden brug af sukker, mælk og fløde. Lyder det for godt til at være sandt? Ja ik? Men det er virkelig så enkelt og jeg forstår slet ikke, hvorfor de ikke er kommet mere frem til Danmark. Man kan give sit barn den skønneste is med masser af smag til Disney sjov uden, at have dårlig samvittighed. Jamen er det ikke fantastisk?  Jeg er i hvert fald fan! Og det er min datter også.   Man skal bruge modne bananer, gerne dem med brune pletter på, da de smager af mest og ofte kan man få dem meget meget billigt i supermarkedet rundt omkring, fordi folk ikke gider at spise dem med pletter på – JA TAK, dem tager jeg da bare. Forleden købte jeg 10 bananer for 10kr og de var klar til at blive pillet og lagt i fryseren.

Maskinen kan købes hos Elgiganten til 699 kr og er alle pengene værd – Maskinen er super nem, at betjene, den er sjov at bruge for ungerne og den er nem at gøre rent – win win!

(Har man ikke sådan en, kan man sagtens bruge en minihakker eller stavblender. Men Yonanas ismaskinen giver en mere luftig og cremet is)


Bananis med chokolade  (2 portioner)

  • 3 frosne økologiske bananer (de skal være meget modne og gerne med pletter når de fryses ned)
  • chokoladesauce fra bodylap – doser efter smag
  • 2 spsk Fedtreduceret peanutbutter fra PB2 (kan købes her)

Tag bananerne op af fryseren og lad dem ligge i 15-20 minutter ved stuetemperatur i en skål. Jeg plejer, at hæle de andre ingredienser over bananerne når de tør op, så er det nemmere, at blande i min Yonanas maskine.

Herefter sætter jeg en skål under maskinen så en laver isen direkte ned i skålen (lige som en softice maskine) herefter smider jeg bananerne og de andre ingredienser i maskinen og ud kommer der en lækker cremet is med masser af smag. Jeg har hældt lidt sukkerfri chokoladesauce ud over for, at pifte den lidt op.

Skal man lave den ekstra lækker, kan man hakke noget mørk chokolade og blande ned i maskinen sammen med bananerne.

(Man kan sagtens bruge andre frugter også, bare man husker at bruge banan, det gør nemlig isen cremet og lækker – neden for har jeg lavet en is med banan og frossen rosenkål)

Velbekomme

 

Bananis med kiwi
Bananis med rosenkål

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *