chokolademousse
Dessert,  Glutenfri,  Mad på 10 minutter,  Mælkefri,  Snacks,  Sukkerfri,  Vegansk,  Vegetar

Vegansk Chokolademousse (uden tilsat ekstra sukker, æg og mælk)

Verdens nemmeste chokolademousse, færdig på kun 10 minutter

Dette er helt klart en af mine favoritter, da den er meget nem, billig og er hurtig lavet.

Denne opskrift består af vand, chokolade og flagesalt – Ja, det er helt skørt, det ved jeg godt. Vi har altid lært at man ALDRIG ALDRIG må blande vand i chokolade. Det er også helt korrekt, men nu skal jeg vise jer en måde hvor det lykkedes at blade disse to ting uden problemer og resultatet bliver mildest talt fantastisk og et sikkert hit hos alle chokoladeelskere

Man kan altid freestyle lidt med appelsinsaft, Rom eller Grand Marnier.

Skal den være ekstra forbudt hvis man skal have gæster, så prøv at bruge halv vand, halv Bailey – puha det er altså også lækkert.

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter


Opskrift:
4 personer
 • 300 gram god 70% mørkchokolade (evt med mint eller orangesmag)
 • 250 ml. vand
 • Flagesalt til tilsmagning

 

1. Kog vandet op mens du hakker din chokolade.

2. Put chokoladen over i en skål og hæld det kogende vand ud over og rør rundt – ja som sagt, så lyder det mærkeligt, og stritter imod alt hvad man har lært omkring chokolade. Men det er fremgangsmåden til verdens bedste chokolademousse.

3. Pisk til chokoladen er smeltet – brug hånden så du har en god føling med det.

4. Kom chokoladen over et vandbad med isvand med masser af isterninger. Bunden fra skålen med chokolade skal stå oven på isterningerne, mens du pisker chokolademassen til den stivner og har den konsistens du gerne vil have. Du kan godt undlade isbadet, men det speeder processen en del op.

5. Tag skålen op af isvandet og fortsæt med at piske til du får en god tyk og cremet konsistens. Du smager det til med salt for at tage den bitre smag, brug ikke sukker, men salt!

6. Server straks eller put den i små skåle og stil det i køleskabet – put lidt flagesalt på toppen.

Jeg har pisket lidt soyafløde her på billedet og tilføjet citronmelisse, men man kan sagtens spise det uden, det kommer helt an på hvad man er til.

*Du kan med fordel tilføje den smag du gerne vil have i din mousse.

 

Velbekomme

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

2 Comments

 • Lene M.

  Nu har jeg lige tester denne opskrift og må indrømme at jeg er overrasket over den! Troede faktisk ikke på at man kunne lave en chokoladedessert med vand. Den blev lidt mere cremet end moussede – men god det var den! Skægt at salt kan udligne det bitre på den måde

  • Stine Arnholtz

   Hej Lene,

   Jeg er smadder glad for at du kan lide denne dessert. Den er nemlig super enkel og nem at lave og så smager den bare godt.

   Konsistensen er mere som en mousse når du putter den på sifonflaske, de kan købes super billigt i Imerco og kan bruges til utrolig mange ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *