Glutenfri Æbleskriver (virkelig gode!)
Julen nærmer sig pludseligt med hastige skridt og hvad er bedre end hjemmelavede æbleskriver?
De er nemme at lave og smager fantastiske – disse er endda glutenfri og fyldt med smag! Opskriften her giver ca. 30 stykker
Man kan også sagtens lave dem til aftensmad, hvor der ikke kommes sukker, og julekrydderier i, men istedet oregano, ost, bacontern og måske lidt skinke i – dette er også virkelig lækkert!
Lad os komme gang med at lave æbleskiver!
Ingredienser:
- 4 æg
- 300 g rismel eller mandelmel
- Reven skal af 1 økologisk appelsin
- ½ tsk. flagesalt (eller efter smag)
- 700 ml. soyamælk
- 70 g smeltet smør
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g maizena
- 1 tsk. natron
- 30 g sukrin gold eller kokossukker
- 1 tsk. kardemomme (evt. ristet på panden og knust i en morder)
- 1 tsk korn fra en vaniljestang (man kan også bruge vaniljepulver fra urtekram)
- 1 spsk. loppefrøskaller
Køkkenredskaber
- Håndmixer
- Æbleskivepande
- Sprøjtepose
- 1 stor skål
- Dejskraber
Fremgangsmåde:
- Start med at skille æggehviderne fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og stilles her efter til side.
- Appelsinskallen rives fint
- Melet, loppefrøskaller, sukker, salt, krydderier og maizena blandes sammen.
- Soyamælk, æggeblommerne og det smeltet smør kommes i en stor skål
- Tilsættes melblandingen og røres sammen med en håndmixer.
- Dejen har godt af at sætte sig lidt – så loppefrøskallerne skal få lov at virke.
- Tænd for æbleskivepanden
- Æggehviderne vendes forsigtigt i med en dejskraber kort inden dejen skal bruges.
- Kom dejen i en sprøjtepose – det gør det nemt at styrer for dig
- Start med at komme lidt smør på panden og ned i hullerne
- Fyld lidt over halvdelen af hver hul op med dejen (den hæver en smule, så den skal ikke helt op til kanten)
- Når æbleskiven slipper kanten, er den klar til at blive vendt en halv omgang (test gerne med en kødnål, strikkepind eller en gaffel)
- Fyld lidt ekstra dej oven på den flydende dej som kommer ned i hullet, når du vender æbleskiven. På denne måde bliver den flot, rundt og fast.
- Vend igen en halv omgang, når dejen selv slipper
- Bag dem færdige så de er flotte og brune over det hele.
Disse kan sagtens gemmes på køl et par dage eller fryses ned som almindelige købe æbleskriver.
Velbekomme
- Skriv meget gerne en kommentar når du har testet denne opskrift – jeg glæder mig til at høre hvad du synes om dem