Dalgona-iskaffe med appelsin
Denne iskaffe er virkelig hypet på internettet i øjeblikket. Den popper op både i Danmark og alle steder i udlandet. Efter at have prøvet den forstår jeg virkelig at den hype der er omkring den!
Den smager præcis som at sidde på en skøn lille café på Kreta i aftensolen – nu hvor vi ikke kan rejse, så kan man fremprovokere lidt rejseminder med denne skønne iskaffe i hånden og lidt forårssol i ansigtet.
Jeg har lavet to udgaver – en med sukker og en med sukring gold.
Man bestemmer selv hvilken en af udgaverne man er til – uanset hvilken en af dem man vælger, så smager de lige godt! Den ene er sukkerfri og det er den anden ikke.
Hvis den skal være ekstra uartig kan man putte lidt kondenseret kokosmælk i op langs kanterne
Lad os komme igang med at lave verdensbedste og nemmeste iskaffe!
Ingredienser
- 4 spsk instantkaffe (du væger selv om det skal være koffeinfri)
- 4 spsk kogt vand
- 4 spsk Sukrin Gold (eller helt alm. rørsukker)
- isterninger
- Soyamælk eller alm. mælk (så det passer til dine glas)
- revet appelsinskal fra en øko appelsin
Fremgangsmåde
- Start med at kog dit vand
- Kom instantkaffe, rørsukker/sukrin gold og kogt vand ned i en skål og pisk det sammen, pisk det indtil det bliver helt stift så man kan lave spidser som vist på filmen.
- Kom lidt revet appelsinskal i
- Put isterninger i to glas og hæld mælken ud over
- Top glasset med skummet og punt med valgfri pynt – f.eks appelsinskal, krymmel, kakaopulver ect.
Brug evt. lidt kondenseret kokosmælk – men det er bestemt ikke nødvendigt.
Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig 🙂