Lyn mayonnaise med ramsløg
Jeg ved at jeg ikke er den eneste som har været ude med ungerne for at plukke ramsløg – facebook og instagram prydes i disse tider med folk der har været i skoven for at plukke disse skønne løgplanter.
Jeg har lavet ramsløgspesto, salt og mayo med mine ramsløg.
Sikke en dejlig smag det giver. Jeg er virkelig fan og vil prøve at gemme nogen blade i min fryser, så jeg kan lave denne skønne mayo senere på sommeren når vi rigtigt går igang med at grille i haven.
Opskriften her under er på mayonnaise lavet med ramsløg, men grundopskriften kan sagtens laves rent uden noget ekstra i. Den tager 20 sekunder at lave og smager skønt.
Jeg laver den også med chili, med morkler, Estagong, hvidløg og hvad jeg nu ellers lige synes der skal i – idag var det så ramsløgsmayonnaise jeg lige vil dele med jer 🙂
Hvad har du bruger dine ramsløg til?
Ingredienser:
- 6-10 blade ramsløg – eller efter smag
- 1 helt æg
- 2 dl smagsneutral olie (VIGTIGT ikke at bruge olivenolie)
- 1 tsk salt
- lidt peber – efter smag
- 1-2 tsk eddike eller limesaft
- 1 tsk sennep
Blend alle ingredienserne i en stavblender med højt glas, som vist i min video – bum så er der mayo på 20 sekunder
Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.
Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!