Dessert,  Glutenfri,  Kage,  Mellemmåltid,  Snacks,  Sukkerfri,  Vegetar

Müslibar med orangechokolade

Igår lavede jeg nogle super fine glutenfri müslibar til ungerne som de får til fredagshygge i aften sammen med en masse lækkert frugt.

Vi er så heldige at vores forældre kommer på besøg til klædudfest hvor vi alle skal være klædt ud. Og fordi jeg ved, at ungerne får slik i den pinata som vi hænger op, så er der ikke nogen grund til at de også får det idag.

De er heldigvis ganske tilfredse med det udvalg de får i aften. Faktisk ryger frugt meget hurtigere ned end slikket, hvis det er skåret ud og er indbydende

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter, det betyder rigtig meget for mig.


 

Opskrift på Glutenfri müslibar med orangechokolade:

  • 150 gram økologisk glutenfri havregryn
  • 50 gram økologiske græskarfrø
  • 2 store spiseskefulde smagsneutral kokosolie eller mandelsmør
  • 100 gran økologisk blomsterhonning
  • 70 gram tranebær
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram sesamfrø
  • 100 gram hakket mørk chokolade med orangesmag eller mint
  • 1 tsk salt

 

Fremgangsmåde:


Smelt honning og kokosolien i en gryde. Tag gryde af varmen og put alle de andre ingredienser i og blandt det godt rundt. Er massen for smattet kan der tilføjes mere havregryn.

Man kan enten putte chokoladen i mens det er varmt så det smelter eller bruge det som overtræt til sidst. Det bestemmer man selv.

Når massen er ensartet, lægges der bagepapir i et lille fad – mas massen godt ned og puttes det i fryseren i ca 1 time.

her efter tages den op og skæres i terninger eller i aflange bar. 

Velbekomme

 

*husk at disse skal opbevares i køleskabet, da chokoladen smelter hvis det ligger ude for længe.

 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *