Hjemmelavet mandelsmør
Jeg købte forleden 900 gram friskplukket økologiske mandler fra Fresh.land, de er simpelthen så lækre og ud over at nyde dem som de er, har jeg prøvet at lave mit helt egen mandelsmør. Og i guder det smager lækkert og så tager det ingen tide at lave.
Samme fremgangsmåde kan man bruge på hasselnødder.
Der skal kun bruges nødder og salt for at lave nøddesmør – så der er ingen undskyldninger for ikke at prøve det af.
Lad os sætte igang!
Ingredienser:
- 300 g mandler (eller den mængde du gerne vil lave)
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde:
Rist mandlerne på en pande, til de begynder at knitre, her efter skal de blendes i en Thermomixer eller en Foodprocessor – man skal ind i mellem skrabe kanterne så det hele får samme konsistens.
Alt efter hvor kraftig din maskine er tager det alt fra 3-10 minutter at lave. Jo længere tid det får, jo mere flydende bliver det – smages til med salt og her efter fyldes det over i et glas med låg.Bum så har du det lækreste mandelsmør!
Velbekomme!