Glutenfri,  Snacks,  Tilbehør,  Vegetar

Pisket brunet smør

Denne smør har en fantastisk smag og er god til alt slags brød, oven på kød – ja det kan bruges til rigtig meget. Prøv det på et stykke ristet brød, det får englene til at synge og man behøver virkelig ikke andet på sit brød når man har dette. Puha det er lækkert og stærkt vanedannende.

Ingredienser:

  • 200 g saltet smør
  • revet økologisk limeskal

Fremgangsmåde:

1. Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt

2. Tag 100 gram smør og brun det i en gryde, det er meget vigtigt at det ikke brænder på. Når det får en nøddeagtig duft, er det færdig og tages straks af og lad de køle af i køleskabet i en gennemsigtig beholder, så vallen kan falde til bunden (vallen skal ikke bruges)

3. Tag den anden del af smørret og pisk det sammen med det brunet smør sammen med noget revet limeskal. Put det over en en fin skål og stil det på køl til det bliver stift. Hvis du har en sifonflaske, kan du med fordel bruge den og putte det i en skål. Så bliver det hvidt og luftigt og meget smukt at se på.

Velbekomme.

Pisket brunet smør
Pisket brunet smør

 

Skriv endelig en kommentar, hvis I tester nogle af mine opskrifter, det vil gøre mig smadder glad og give mig ekstra blod på tanden i forhold til at lave flere opskrifter til jer og det vil samtidig også hjælpe andre at læse jeres mening om opskrifterne. Skriv også meget gerne hvis I har nogle forslag til opskrifterne eller noget jeg skal prøve at teste 🙂

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *