cookies
Dessert,  Glutenfri,  Kage,  Snacks,  Vegetar

Chokoladecookies (Glutenfri)

Disse sprøde chokolade cookies er lavet på glutenfri havremel og man kan virkelig ikke smage at de er glutenfri, de er simpelthen så gode! De indeholder dog sukker og brun farin, man kan muligvis godt erstatte det med kokossukker eller sukrin gold, men det er ikke noget jeg har testet endnu.
Min kæreste er glutenallergiker og desværre må han sige nej til rigtig mange ting, for ikke at få mavepine.
Disse cookies er derfor lavet på glutenfri mel, så han også kan forkæles.
Både min datter, forældre og kollegaer har godkendt disse lækre cookies – så dem skal I da heller ikke snydes for her på bloggen.

Skriv endelig en kommentar, hvis I tester nogle af mine opskrifter, det vil gøre mig smadder glad og give mig ekstra blod på tanden i forhold til at lave flere opskrifter til jer og det vil samtidig også hjælpe andre at læse jeres mening om opskrifterne. Skriv også meget gerne hvis I har nogle forslag til opskrifterne eller noget jeg skal prøve at teste 🙂

Lad os komme igang med at bage!

chokolade cookies
chokolade cookies

Ingredienser:
(Ca. 30-40 stk)

  • 200g blødt smør (plantesmør kan også bruges)
  • 300g hakket 70% mørk chokolade
  • 250g brun farin
  • 200g alm. sukker
  • 2 økologiske æg
  • 450g Glutenfri havremel (jeg har købt mit i Rema1000 –  alm. hvedemel kan også sagtens bruges, hvis det ikke skal være glutenfri)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver (Urtekram)
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk havsalt
  • 100g hasselnødder (kan sagtens undlades)

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovn)

Pisk sukker, vanilje, brun farin og smør sammen med æg til en ensartet masse.
Bland alle de andre tørre ingredienser i en skål ved siden af (på nær chokoladen) og tilsæt lidt efter lidt i dejen.
Når dejene er helt ensartet, tilføjes chokoladen og rør igen.
Jeg bruger en teske og laver en lille kugle lidt større end en 5-krone og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
Dejen vil selv flade ud på bagepapiret – hvis du har god tid, kan du med fordel sætte dejen i køleskabet i 30 minutter, så er dejen lidt mere fast og så kan man rulle dejen i hånden. Husk at lave god afstand så de ikke smelter sammen når de kommer i ovnen.
Sæt bagepladen midt i ovnen i 15-17 minutter.

Dejen kan fryses i små kugler – så man nemt kan lave nogle lækre cookies hvis man får uventet besøg.
Opbevares i en lufttæt beholder – hvis de ikke når at blive spist med det samme med et glas iskoldt mælk.

cookies
cookies

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *