Dessert,  Glutenfri,  Kage,  Mælkefri,  Snacks,  Sukkerfri

“Den du ved nok” chokoladekage (Glutenfri)

Dette er en af de der kager, som alle kender både fra barndommen men også fra forældremøder med hjemmebag, besøg hos farmor eller på jobbet. Den er så lækker og svampet og hvorfor skal den ikke også laves i en glutenfri og sukkerfri udgave som stadig smager fantastisk?
Jeg lover at lægge billeder op af denne fantastiske kage inden længe så I kan se hvor dejlig den er.

 

Skriv endelig en kommentar, hvis I tester nogle af mine opskrifter, det vil gøre mig smadder glad og give mig ekstra blod på tanden i forhold til at lave flere opskrifter til jer og det vil samtidig også hjælpe andre at læse jeres mening om opskrifterne. Skriv også meget gerne hvis I har nogle forslag til opskrifterne eller noget jeg skal prøve at teste 🙂


Ingredienser:

    • 1 dåse kikærter (Drænes for vand)
    • 20 Store dadler (Juicy Dadler)
    • 2 tsk økologisk vaniljepulver
    • 1 tsk bagepulver
    • 2 økologiske æg
    • lidt havsalt
    • 3 spsk kakaopulver
    • 100 ml Soyamælk eller kokosmælk

Topping:

    • 10 Juicy Dadler
    • 40 gram økologisk kokosolie
    • 4 spsk kold stærk instantkaffe
    • 2 spsk kakaopulver
    • 75 gram kokosmel

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn.
Put alle ingredienserne til kagedejen i en Thermomixer, foodprocessor eller kraftig blender – husk at kikærterne skal drænes for vand. Vandet kan bruges til veganisk is og tag stenene ud af dadlerne.

Blend det godt sammen til massen er ensartet.  Det tager ofte et par minutter og det kan være lidt svært at blende det hele på én gang, men det skal nok lykkedes.

Put dejen over i en form eller ildfastfad på ca 15 x 30 cm. med bagepapir i formen, det gør den nemmere at få ud – fordel den pænt i formen.

Sæt kagen midt i ovnen i 25 minutter.

Blend alle ingredienserne til toppen sammen – på nær kokosmelet som tilføjes til sidst, da det skal vendes i.

Kagen tages ud og herefter smørre du toppingen på toppen og sættes i ovnen igen i ca 6-8 minutter på 200 grader.

Lad kagen køle af – serveres med en god kop kaffe.

 

Velbekomme!

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *