
Vegansk vaniljeis (uden mælkeprodukter)
Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet is, desværre er der flere og flere som får problemer med maven hvis de spiser mælkeprodukter og har svært ved at finde is som smager godt. Her er en super nem is, som faktisk smager sindsygt godt. Den går rent ind her hjemme og så er den virkelig nem at lave.
Den er desuden GENIAL sammen med syltede søde tomater
Ingredienser:
-
- 1 dåse økologisk kikærter (vandet der fra)
- 1 stk Alpo Soyafløde
- 1 stk vaniljestang
- 120g flormelis
Forslag til fyld:
Nødder, rom, rosiner, chokolade, saltkaramel, peanutbutter mv. kan tilføjes hvis det ønskes.
Fremgangsmåde:
Hænd vandet fra kikærterne og gem kikræterne til f.eks fredags romkugler som er et sikkert hit hos ungerne.
Pisk vandet fra kikærterne i en skål til det er stift og luftigt – det tager ca 5-7 minutter hvis det er med en håndmixer og ca 3 minutter på Thermomixeren med piskeindsats. Tilsæt herefter flormelis lidt af gangen.
Pisk soyafløden i en anden skål – dette kan godt tage lang tid før den er helt stiv, selvom der står noget andet på pakken. Så vær lidt tålmådig – dette kan også gøres på thermomixeren i ca 6 minutter med piskeindsatsen. (bare husk at de to væsker skal piskes luftige og stive hver for sig inden de vendes sammen)
Flæk vaniljestangen og fjern så mange korn som muligt og tilføj i fløden. De to masser vendes forsigtigt sammen.
Ønsker du at tilføje chokolade, saltkaramel, nødder med videre, kan du med fordel gøre dette når masserne er blandet sammen.
Put massen i en lufttæt beholder og frys den i ca 6 timer. Har du en ismaskine kan den også bruges hvis du ønkser at bruge isen efter få timer.
Ismaskinen er ikke nødvendig med denne opskrift og isen får ikke iskrystaller uden brug af ismaskine.
Velbekomme



3 Comments
Pingback:
Sara
Tak for en god opskrift! Jeg tilføjede frosne, hakkede hindbær. Så smagte isen fulstændig som en mælke/flødeis.
Stine Arnholtz
Hej Sara, Tusind tak fordi du deler din oplevelse og fordi du bruger tid på at skrive en kommentar. Det sætter jeg utrolig stor pris på.
Det lyder virkelig lækkert – det bliver jeg nød til at prøve at lave i dag. Jeg har det hele liggende til sådan en skøn omgang ❤️