Lakseroulade på spinatbund
Dette er den skønneste forret og jeg har ikke oplevet, at der ikke blev spist op. Min datter spiser gerne 3 stykker alene til forret. Jeg lavede denne som forret til nytårsaften og den var et kæmpe hit. Den er overraskende nemt, at lave og kan sagtens laves dagen i forvejen. Jeg har også lavet den som frokost til mig selv, og jeg syntes faktisk den mætter okay. Hvis den bruges som forret, vil jeg dog max servere 2 stykker pr mand.
Lakseroulade:
- 3 Æg
- 0.5 tsk. Groft salt
- 0.5 tsk. Peber
- 400 gram frisk eller frossen spinat (frossen optøet spinat presset fri for vædde)
- 1 dl. Fløde
- 200 gram Flødeost – evt. Pikantost
- 1 tsk. Groft salt
- 0.5 tsk. Peber
- 2 spsk. Citronsaft. friskpresset
- 4 spsk. Basilikum, frisk
- 300 gram Laks koldrøget
- Evt. 1 håndfuld friskehakket urter til ostemassen.
Start ovnen på 200 grader alm. ovn
Del æggene i to skåle, sådan så blommerne er i en skål og hviderne i en anden. Blend spinaten sammen med fløde, æggeblommerne, salt og peber.
Bruger du optøet frossen spinat, er det vigtigt at væden vrides ud af spinaten i et viskestykke, ellers bliver bunden smattet.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i en skål sammen med spinatmassen.
Massen hældes ud på bageplade beklædt med bagepapir. Det skal ligge i ca. ½-1 cm. tykkelse. Bages ved 200 grader C alm. ovn i 20 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.
Bland flødeost med salt og peber, citronsaft og hakket frisk basilikum og urter. Smør blandingen på rouladen, når den er afkølet. Til sidst lægges røget laks i skiver hen over og rouladen rulles forsigtigt sammen (også varmrøget laks plukket i små skiver kan bruges) .
Rouladen skal stå i køleskabet min. en 1 time før servering. Kan med fordel laves dagen før.
Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter