
Burgerboller med gulerod
Jeg har været så heldig at få tilsendt 4 pakker mel fra Kornkammeret og jeg synes virkelig det er lækkert at arbejde med. Jeg bagte disse lækre burgerboller med Penny, som er geniale til madpakkerne, frokost, til byg-selv-burger mv.
Jeg kan rigtig godt lidt, at der er oregano og salt på toppen, da det giver et ekstra lille pift til retten.
Denne opskrift kan også bruges til franskbrød og almindelige boller. Man kan både undlade gulerod, tilføje kerner eller hvad man lige har lyst til. De bliver utrolig luftige og svampet og går rent ind hos alle de laver dem til. De kan sagtens fryses og de mister ikke smages eller luftigheden. Så det er bare med at komme igang med at bage.
Ingredienser:
- 850-900 g økologisk Speltmel (fra Kornkammeret)
- 500 g økologisk Ølandsmel (fra Kornkammeret)
- 4 dl vand
- 5 dl økologisk mælk
- 60 g økologisk honning
- 200 g økologisk smør
- 2 tsk salt
- 100 g. økologisk gær
- 2 økologisk æg
- 1 æg eller mælk til pensling
- 4 store revet gulerødder – revet fint
- Oregano til toppen
- Du kan med fordel tilføje revet squash eller kerner hvis du ønsker det i din dej
- Jeg bruger økologiske råvare her, men alm. råvare kan også sagtens bruges.
Fremgangsmåde:
- Star med at lune vandet og mælken i en gryde, det må kun lige blive lunken, hvis det bliver for varmt eller koldt, vil gæren ikke arbejde – hæld det over i en skål og del din gær i små stykker, rør rundt så gæren opløses helt.
- Sæt en gryde over med smør, ved lav varme så det bliver klart – tag det af varmen og lad det lidt køle af.
- Tilsæt det i de øvrige ingredienser i en skål, og sigt melet lidt efter lidt mens du ælder dejen. Den må ikke være klistret når du er færdig.
Bliver dejen for tør, kan du tilføje lidt ekstra væske. (gem lidt af melet til ældning) - Når dejen er fin og glat, skal den have lov at stå lunt med et hviskestykke over skålen, så den kan have i 30 minutter.
- Form 30 boller på en bageplade med bagepapir på og lad dem hvilke igen i 30 minutter med et hviskestykke over sig.
– OBS!! De hæver en del, så lav dem mindre end du normalt vil lave dem.
- Når de er klar, skal de pensles og drysses med lidt salt og oregano – jeg synes det giver en dejlig smag, især hvis de skal bruges sammen med aftensmaden.
- Sættes i ovnen ved 200 grader på varmluft og 210 hvis du ønsker at bruge alm. ovn. De skal have ca 13 minutter, men det kommer meget an på din ovn, så kig til dem ind i mellem og se hvordan de ser ud – de er færdige når de er flotte gyldne.
- Tag dem ud og lad dem køle af.
Velbekomme!
Smid endelig en kommentar med på vejen, jeg bliver så glad for feedback
Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.
Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story
– På forhånd tak!

