Jordskok/blomkåls creme med kammuslinger
Hver onsdag kommer fiskemanden til det lokale supermarked og jeg kan ikke lade være med at køre forbi og se hvad han har af lækre sager. Forleden faldt jeg over de smukkeste kammuslinger og besluttede mig for at bruge hvad jeg havde i køleskabet til at lave en ret. Steffen er ikke særlig glad for fisk, så jeg har gjort det til min fornemste opgave at omvende ham. Jeg lavede denne fantastisk ret, og efter flere forespørgsler på instagram efter opskriften har jeg langt om længe fået tid til at sætte den på bloggen. Jeg vil i øvrigt lige sige, at Steffen og ungerne spiste alt op og var super glade for den ret.
Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter, det betyder rigtig meget for mig.
Opskrift:
- 2 Kammuslinger pr mand
- 1 skarlotteløg
- 1/2 blomkål
- 10 Jordskokker
- Salt/peber
- 2 Frisk rosmarinkviste
- Citronskal fra en økologisk citron
- Revet frisk peberrod
- 2 Fed hvidløg
- 500 g vand
- 1 brik soyafløde (kan være kaffefløde, soyafløde eller bare soyamælk)
- Smør til stegning
- Smagsneutral olie
Fremgangsmåde:
Skyl alle grøntsagerne og skræl jordskokkerne. Skær grøntsagerne ud i mindre stykker og put dem i en bryde sammen med hvidløg, skalotteløg, rosmarin og vand. Lad det koge til grøntsagerne er så bløde det de kan moses med en gaffel.
Hæld vandet fra i en skål og hæld grøntsagerne over i en blender, blend dem til en ensartet masse og tilføj ca 1 dl af vandet og her efter soyafløden – tilføj vandet til det har den konsistens du gerne vil have. Nogle fortrækker en tyk masse og andre en tynd creme – her efter smages til med salt og peber.
Kammuslingeren tørres af så de ikke er våde og musklen fjernes hvis den sidder på. Varm en pande på til fuld varme og tilsæt en lille smule smagsneutral olie. Læg kammuslingerne på panden med en lille smørklat oven på og lad dem stege i olien i ca 25 sekunder. Smørret smelter lige så stille og laver en flot stegeskorpe – Når kammuslingen selv slipper panden er den færdig på den side og den vendes herefter. Husk at have en god afstand fra kammuslingerne på panden. Det ryger en del fra panden, men sådan er det når man steger dem.
Når de er klar – anrettes jordskok cremen i en smuk dyb tallerken og her efter placeres de to kammuslinger oven på. Brug lidt flagesalt og frisk kværnet peber, frisk revet citronskal og lidt peberrod – pynt med friske urter. Peberroden og citronskallen giver retten et sidste pift og det er simpelhen så fantastisk.
Velbekomme