Boller glutenfri LCHF
Disse lækre boller, smager virkelig fantastisk og er dejlig svampet.
Jeg har lavet to slags, en med soyafløde, olie og havregryn og den anden er med parmesan ost – opskriften her under er den med ost. Hvis man vil laver den anden slags, så tager man blot 50g smør, 1 1/2 dl soya fløde og 2 håndfulde glutenfri havregryn. Ellers er opskriften den samme.
Boller uden gluten/hvedemel
Ingredienser:
5-6 stk
4 økologiske æg
100g økologisk smør
1 dl revet cheddarost/parmasan (kan undlades)
2 dl mandelmel
1/2 kokosfibermel
3,5 spsk husk loppefrøskaller
1 dl sesamfrø
2 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
1 spsk birkes eller chiafrø til drys på toppen
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene luftige i en skål og gem ca 1 spsk til at pensle med til sidst.
- Smelt her efter smørret i en gryde ved lav varme og pisk det sammen med æggene.
- Tilføj derefter de tørre ingredienser og tænd ovnen på 180 grader.
- Lad dejen stå i 10-15 minutter.
- Dejen er en smule klæ og det er meningen.
- Fugt hænderne under vandhanen og form bollerne så de bliver flotte og glatte (ellers revner de som på mine billeder, jeg glemte at glatte dem denne her gang).
- Pensel dem med æg og drys Chia frø eller birkes oven på
- Bag dem i ovnen i 20 minutter til de bliver let gyldne.
Velbekomme!