Boller,  Frokost,  Glutenfri,  Mellemmåltid,  Morgenmad,  Mælkefri,  Sukkerfri

Broccoliboller uden mel, gær og mælk

Broccoli Boller
Broccoliboller med gulerod

Når jeg skal ud at spise hos folk, til fødselsdage ect. har jeg næsten altid mine egne boller med, da jeg ikke vil være til besvær. Hvedemel giver mig frygtelig ondt i maven i flere timer og derfor spiser jeg det slet ikke. Jeg er også i den overbevisning, at vores kroppe har det bedst uden hvede og gluten.

Bollerne her smager super godt, og er en rigtig god erstatning for alm. boller og brød. Min datter elsker dem og har flere gange stjålet et par stykker fra køkkenbordet når jeg har lavet dem.

Inspiration er hentet fra Jane Faber


ØKOLOGISKE GRØNTSAGSBOLLER uden mel og mælk: (Jeg bruger kun økologiske råvare, men det er selvfølgelig valgfrit)

 • 1 lille Broccoli med stilk
 • 1/2 Blomkålshoved
 • 1 dl hakket optøet spinat
 • evt. 1 gulerod
 • 5 æg (jeg bruger kun økoæg fra egne høns)
 • 5 spsk HUSK
 • 2, 1/2 dl mandelmel eller glutenfri havregryn
 • 1 håndfuld hørfrø
 • 1 håndfuld sesamfrø
 • 1 håndfuld solsikkefrø
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk chia frø til toppen af bollerne (kan købes her)

Grøntsagerne blendtes lidt efter lidt og fyldes i en skål. Tilføj æg og ældt til det er fordelt godt. Tilføj de sidste ingredienser og rør igen, lad det stå i 5 minutter så HUSKen kan arbejde. Fugt hænderne og form dejen til boller – jeg har fået 9 stk ud af denne portion.

Pensel bollerne med æg og strø med chiafrø

Bages i 20 minutter på 175 grader (varmluft) 200 grader hvis det er alm. ovn


244 kcal pr bolle.

10 gram protein, 12 gram kulhydrater, 16 gram fedt pr bolle hvis man bruger mandelmel. Dette ændres selvfølgelig hvis man bruger havregryn istedet.

Grøntsagsboller
Grøntsagsboller

 

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

8 Comments

   • Bodil L. Arnkjær

    Jeg kan fint spise bollerne – især hvis jeg rister dem i actifreyeten eller brødristeren.
    Men de er meget gummiaktive – selvfølgelig af HUSK. Og det ødelægger lidt det lækre, synes jeg.
    Det var svært at vurdere, hvornår de var bagt nok.
    Mvh
    Bodil

    • Stine Arnholtz

     Hej Bodil
     Jeg syntes slet ikke jeg kan genkende det du skriver. Husk holder sammen på massen, men gummi-agtige forstår jeg ikke helt. Du kan også bruge kokosfibermel istedet for, hvis du hellere vil det – så kan du også få en bedre føling med dejen når den formes 🙂
     Ofte så mærker jeg på bollerne eller på bunden af dem om de er faste. De er aller bedst samme dag man bager dem – dagen efter skal de helst varmes igen eller på en brødrister, da de godt kan blive lidt “fugtige” i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *