Forret,  Frokost,  Glutenfri,  Mad på 10 minutter,  Mellemmåltid,  Mælkefri,  Sukkerfri,  Tilbehør,  Vegetar

Blomkålsbøffer

Blomkålsbøffer
Blomkålsbøffer

Igår skulle jeg lave aftensmad og syntes jeg manglede lidt spændene tilbehør. Min mand HADER blomkål, men han kan sagtens snydes og det gjorde jeg igår, ved at lave blomkålsbøffer, som tilbehør til kyllingebryst. Her ud over havde jeg skrællet en god omgang økologiske gnave gulerødder og lavet grønkåls chips. Det var et hit her hjemme! Min datter på 1,5 spiste en kæmpe portion. Det er første gang jeg laver blomkålsbøffer og syntes de smager fantastisk. De er vildt nemme, at lave og kan forberedes dagen før hvis man har en travl hverdag.

Det skal lige siges, at min mand ikke kunne smage, at der var blomkål i. Så hvis man har børn eller gæster der ikke kan lide blomkål, kan man sagtens prøve med disse 🙂 De lugter heller ikke af prut, når man laver dem. Bliver der ikke spist op, kan de gemmes i køleskabet til frokost eller aftensmad dagen efter.


 

Blomkålsbøffer

  • 1 økologisk blomkål
  • 3 økologiske gulerødder
  • 2-3 økologiske æg  – det kommer meget an på størrelsen af æg, men prøv dig frem.
  • salt og peber efter behag  (Jeg bruger Nicolas Vahé og kan købes her)
  • evt. 1 fed hvidløg
  • Kokosolie eller smør til panden 

Skyl grøntsagerne rigtig godt. Riv blomkålet og gulerødderne fint på et rivjern og put det i en skål. Tilføj 2 hele æg og rør rundt, hvis der er behov for et æg mere kan det sagtens tilføjes. (Jeg brugte 4 små æg, men det var for meget syntes jeg, men det gik fint alligevel. Næste gang vil jeg kun prøve med 2 æg)

Tilføj salt og peber og evt lidt presset hvidløg. De smager rigtig dejligt uden hvidløg, men ønsker man lidt ekstra smag, så er hvidløg perfekt til denne opskrift. 

Smelt lidt kokosolie eller smør på en pande. Tag en spiseske og læg bøfferne på panden – (de kan ikke formes som frikadeller, da dejen er meget skrøbelig, det er kun æggene der holder sammen på grøntsagerne når de kommer på panden) Når bøfferne bliver gyldne og faste vendes de og steges til de er helt faste. Pynt evt med friske urter på toppen inden de serveres.

Velbekomme

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *