Dessert,  Glutenfri,  Is,  Mellemmåltid,  Mælkefri,  Vegetar

Aroniais med lakrids (uden sukker)

Aroniais med lakrids
Aroniais med lakrids

Jeg har længe haft en utrolig trang til is, jeg er virkelig et issvin. Men jeg ved også bare hvad is gør ved min krop og jeg er en af de mange, som bare skal se på en is, så tager jeg 10 kilo på. Så jeg gik en tur ned i vores fryser for, at se hvad der gemte sig af lækre ting og fandt en pose med aroniabær. Det er en skønt kraftfulgt bær, som minder en smule om solbær og blåbær i smagen. Aronia er den stærkeste kilde til antioxidanter i verden og virker bland andet på for højt kolesteroltal. Det er altså et superbær som jeg ville prøve, at lave is af.  Og jeg må indrømme, at det jeg fik lavet, var ret lækkert.

Ispindene er fra Nicolas Vahé og er købt her – jeg er virkelig fan af hans produkter og bruger dem konstant og så er de oven i købet utrolig smukke, at have stående fremme.


Sund is med aronia og lakrids (passer med 4-6 stk alt efter isformens størrelse)

  • 300 gram aroniabær – kan købes på frost fra Coop
  • 200 gram økologisk skyr, fløde eller soya yoghurt 
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1 tsk lakridspulver eller efter smag – kan undlades 
  • evt. 75 gram økologisk hvid chokolade med lime til pynt – kan sagtens undlades.

Blend alle ingridienserne sammen i en blender til du har en ensartet masse – fyld derefter massen ned i dine isforme, bank dem ned i bordet for at lufthullerne bliver banket ud. Sæt dem i fryseren i mindst 5 timer

Når du tager dem ud af fryseren kan det være nødvendigt, at sætte dem i varmt vand, for at få dem ud af formene.  Pynt dem evt med lidt smeltet chokolade. Jeg har brugt økologisk hvid chokolade med lime og drysset lidt lakrids ud over for, at give smagen et ekstra pift.

Velbekomme

 

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter, det betyder rigtig meget for mig 🙂

Aroniais med lakrids
Aroniais med lakrids

 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *