Lækre romkugler uden sukker og gluten
Min kæreste Steffen har glutenallergi, hvilket giver nogle udfordringer, men det er kun et bonus i forhold til min madlavning. Han er ikke kræsen og spiser stort set alt og det samme gør ungerne – jeg føler mig så velsignet. Denne opskrift er super nem, og de smager præcis som romkuglerne fra bageren, ja, det er helt skørt men sandt.
Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter
Opskrift på 12 stk romkugler:
- 150 g jucy dadler af god kvalitet
- 1 dåse kikærter
- 75 g hindbærmammelade (sukkerfri)
- 2 tsk rom essens
- 2 spsk kakaopulver
- lidt salt
- kokosmel*
*jeg brugte tivolikrymmel, men det vil jeg ikke anbefale da det bliver ret smattet og skal spises med det samme, derfor står der kokosmel i opskriften
Fremgangsmåde:
Sigt kikærterne så væsken er helt væk fra kikærterne inden de skal blendes ( Gem evt. væsken til Veganisk is) . Brug en god blender, Thermomixer eller foodprocessor til at blende kikærterne sammen med alle de andre ingredienser, massen kan være svær at blende hvis ikke man har en kraftig maskine. Smag massen til om der evt mangler rom, marmelade eller andet. Kom herefter massen i en skål og stil den i køleskabet i en lille times tid.
Lad 12 lige store kugler og rul dem i kokosmel.
Velbekomme.
2 Comments
Pingback:
Pingback: