Aftensmad,  Frokost,  Mellemmåltid,  Vegetar

Squashkarbonader uden mel og kød

Squashkarbonader uden mel og kød
Squashkarbonader uden mel og kød

Jeg har taget en del på, her på det sidste. Det hænger nok sammen med for lidt motion og liiiidt for meget blandselv om fredagen. Jeg har derfor lavet en aftale med manden om, at nu tager jeg mig sammen igen. Jeg kan jo godt, han er også med på ideen – for han har givet mig ret i, at det ville være super godt for mig, at smide 5-10 kilo inden vi starter et nyt babyprojekt.
Vi er meget ærlige hjemme hos os og han siger ofte “Ja, Skat, din røv ER stor, OGSÅ i de bukser”  – Elsker ham for hans ubarmhjertelige ærlighed og han ved, at han kan sige alt til mig og omvendt. Vi elsker hinanden på godt og ondt og ja…. min røv er sgu vokset og det er maven også. Så nu må jeg tage mig sammen for alvor og komme ind i kampen igen. Det er for mig en evig kamp om kiloene, men det skal sgu nok lykkedes. Jeg ved hvad der skal til for at komme i mål.

Igår stod den derfor på squashkarbonader helt uden mel og kød og de smager himmelsk! Sammen med frikadellerne fik jeg stegt grønkål, en halv avokado og gulerødder i stave.

Opskrift:

 • 2 økologiske squash
  2 økologiske æg (vi bruger æg fra egne høns)
  100 gram friskrevet parmasan af en god kvalitet – kvalitet kan smages (jeg bruge primadonna)
  1 spsk HUSK
  2 spsk økologiske Sesamfrø
  1 dl groft økologisk majsgryn (man kan bruge alm. rasp)
  salt og peber efter smag – evt hakket chili hvis man er til det.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader *varmluft
Vask de to squash grundigt og riv dem ned i en skål. Vrid væsken ud af de revet squash i et rent viskestykke og kom det tilbage i skålen. 
Tilføj æg, sesamfrø, majsgryn, husk, salt og peber og rør rundt. Hvis der stadig er meget væske, kan det være en fordel at hælde massen over i en is, så væsken kan løbe fra. (selvom det er kommet æg i, betyder det ikke noget, at noget af det løber fra) Riv osten ned i skålen og rør rundt. 
Hæld ca 1 dl. majsgryn eller rasp op i på en tallerken og form her efter dejen i hænderne så du har en stor frikadelle/karponade og vend dem rundt i masjgrynet. 
Tænd panden på medium varme og tilsæt lidt økoligsk smør eller olie.
De skal være lidt gylden på begge sider.

 Man kan stege dem let på begge sider. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bage dem færdige i ovnen på 175  grader (varmluft) i ca 10-12 minutter
De kan selvfølgelig også steges færdige på panden, så bliver de rigtig dejlig sprøde.

Velbekomme

*Disse er lidt bløde i konsistensen i forhold til alm. karbonader. Bare rolig, det er meningen.

**Karbonaderne  kan også laves med et par revet gulerødder, så får de en lidt mere sød smag.

 

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter, det betyder rigtig meget for mig 🙂


 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

One Comment

 • Johnc898

  certainly like your website however you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to inform the truth nevertheless I will surely come back again. dcdeeebgfdad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *