Nyttig viden

Tips til forbrændinger i køkkenet

Vi kender alle sammen det med at brænde os ganske voldsomt i køkkenet og der er bare ikke noget at gøre, andet end at putte is på og have ondt af sig selv, hvis man spørg vores forældre.
Men jeg har fornylig lært af en spansk kok, at man skal putte kolde rå æggehvider på ens forbrænding, og lige så dumt som det end kan lyde, lige så effektivt er det faktisk!
Han har brugt det til elever der bliver slemt forbrændt, han havde selv fået rådet af en læge i flere år tilbage, da han selv startede som kok.
Nu har jeg selv set det i action flere gange og det virker virkelig godt!

Tag en skål med æggehvider og put det op i en skål, herefter putter du din hånd ned i skålen og lader den blive der. Proteinerne i æggehviderne hjælper helings processen på det sted der er forbrændt. Så ikke nok med at det lindre rigtig meget, så kommer man sig også hurtigere end normalt.
Man skal selvfølgelig søge læge med det samme hvis man er slemt forbrændt, men æggehvider hjælper meget effektivt.

Prøv det og kom endelig med feedback i kommentarfeltet, så andre læsere kan se hvordan det har hjulpet dig 🙂

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

2 Comments

 • Mette May

  Hej Stine
  Ægge”hvide” ER The New Black!!
  Genialt tip!! Jeg brændte min tommel og min pegefinger og var sat fuldstændig ud af spil! Alt imens jeg lavede to kg frikadeller med venstre hånd, stod jeg med højre pote i en kande vand !
  Det ville bare ikke stoppe med at smerte så voldsomt ! Dit tip med æggehvider skulle lige være timet et par timer før, så havde det passet med min brandskade!
  Men hold nu k… det er genialt! Det smider lige en dæmper på, så man ikke føler man nærmest skal besvime af smerte! Ja jeg pev og blev faktisk også virkelig overrasket over hvor intens en brandskade er på et smertebarometer!! Men poten i en dunk æggehvide!! Det hjælper sgu! Taaak

  • Stine Arnholtz

   Hej Mette,

   Tusind tak for din tilbagemelding!
   Hvor er det bare dejligt at høre at du har haft held med dette tricks! Det er nemlig genialt og det hjælper sindsygt godt! Også mere end man lige regner med!
   Jeg har set hvordan vilde forbrændinger som kunne ende med at blive grimme ar, faktisk har formået at blive pæne og hele rigtig hurtigt!
   Æggehvider er geniale til forbrændinger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *