Zombie farsbrød med gulerod og squash
Zombie Carsten er simpelthen en Halloween klassiker hjemme hos os, og det er hyle morsomt at lave. Det er en vinder uanset om det er til børn eller voksne.
Opskriften er med skjulte grøntsager – men de kan sagtens undlades hvis man ikke vil have det i.
Skriv endelig en kommentar, hvis I tester nogle af mine opskrifter, det vil gøre mig smadder glad og give mig ekstra blod på tanden i forhold til at lave flere opskrifter til jer og det vil samtidig også hjælpe andre at læse jeres mening om opskrifterne. Skriv også meget gerne hvis I har nogle forslag til opskrifterne eller noget jeg skal prøve at teste 🙂
Ingredienser:
- 800g hakket svinekød
- 3 fed knust hvidløg
- 2 økologiske æg
- 2 dl soyamælk (eller alm. mælk)
- 2 revet løg
- 1,5 dl glutenfri havregryn
- 200 g bacon i tern
- 2 kviste frisk timian (hakket)
- 2 tsk. salt
- 1 kvist frisk rosmarin (hakket)
- 1 tsk friskkværnet peber
- 2 pakker bacon
- 200 g revet gulerod
- 1 revet squash
- ca 10 mandler uden skal
- 2 store tomater (til øjnene)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle ingredienser i en stor skål (baconskiver, tomat, og mandler skal gemmet til senere ) Bland grundigt ca. 4-6 min med en håndmixer.
Her efter kommer den sjove del, hvor hovedet skal formes – det er her jeg næsten tisser i bukserne af grin hver gang, det er simpelthen fantastisk at så og lave.
Jeg gør det altid på et stykke bagepapir på en bageplade, så den er nem at flytte rundt på. Start med at form hovedet og skær hul til munden – munden lukker sig sammen når den kommer i ovnen, så det kan være en fordel at putte en kartoffel eller nogle pinde ind i bunden, hvis man gerne vil have at munden står åben.
Sæt de smuttede mandler ind i mundens åbning og lav to fordybninger og sæt to tomater så de sidder halvt nede i hullerne – her efter pakkes hans ansigt ind i bacon som vist på billedet.
Ønsker man at tilberede nogle grøntsager som f.eks svampe, gulerødder, kartoffelbåde mv. kan man med fordel putte Carsten i et stort ildfastfad og putte det ned i fadet langs siderne sammen med ham. Sæt fadet midt i ovnen ca. 35 til 40 min.
* Ønsker man at putte æg i hans øjne, tages tomaterne ud 20 minutter før, hvorefter man putter et æg i hvert øje og sætter ham tilbage i ovnen.
Velbekomme.
Skriv endelig i kommentarfeltet hvis I prøver det af – jeg vil elske at høre hvad jeres unger siger til Zombie Carsten <3