Chiagrød
Er der noget bedre og nemmere end chiagrød? Nej vel? Min datter elsker det og det gør jeg også. Jeg laver altid en god stor portion om aftenen inden vi går i seng. Så det er nemt, at have morgenmaden klar til næste morgen.
Min datter bliver med det samme meget utålmodig, lige så snart hun bliver sat i hendes stol om morgenen og skriger højlydt hvis ikke der står mad foran hende med det samme. Det er nok egentlig min egen fejl, at det er blevet sådan. Men jeg elsker, at maden er klar til hende når hun vågner, så jeg ikke skal lave morgenmad med hende om mit ben.
Derfor er chiagrød en af mine favoritter om morgenen, især når jeg ved, at dagen bliver travl.
Denne opskrift er en jeg har bikset sammen, af hvad jeg havde i skabene. Det smager i øvrigt lidt af risalamande og ændre man en smule på opskriften, syntes jeg også man kan bruge den som dessert med lidt jordbærsovs ud over. MUMS!
Info om Chia:
Chiafrø indeholder 8 gange så meget omega-3 som laks og reducere blandet andet risikoen for hjertekarsygdomme. Risikoen for angst, depression, og en lang række andre sygdomme kan reduceres ved at spise disse skønne frø dagligt. Så hvorfor ikke starte med at spise dem nu?
Chiagrød med vanilje (2 personer)
- 3 spsk økologisk Chiafrø
- 3 spsk økologisk hørfrø
- 3 spsk økologisk glutenfri havregryn
- 300 ml økologisk mandelmælk eller soyamælk
- 2 spsk mørk agavesirup eller sukrin gold
- 100 gram kokosfløde (jeg brugte den fra Alpro i den lille karton – kan købes hos Meny)
- 1 tsk økologisk vaniljepulver fra Urtekram
- 1 knivspids salt
Bland det hele i en stor skål og rør grundigt. Lad det stå i køleskabet og rør igen efter en time så det ikke klumper. Lad det stå tildækket natten over i køleskabet. Næste morgen er det klar til at blive serveret.
Velbekomme!