Aftensmad,  Forret,  Frokost,  Mellemmåltid

Stegte forårsruller

Stegte forårsruller i rispapir
Stegte forårsruller i rispapir

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med forårsruller her i huset. Hjemmelavet selvfølgelig. Jeg laver altid friske forårsruller, med sød chilisovs til. Men jeg har altid gerne ville prøve, at lave stegte forårsruller. Jeg har dog ikke helt kunne hitte ud af hvordan man gjorde.

Derfor tænkte jeg, at det måtte man kunne gøre relativt nemt med almindeligt rispapir og hakket kyllingekød og ganske rigtigt. Det kunne man og det smagte overraskende godt! Kødet lavede jeg om formiddagen, sådan så det var nemt og hurtigt, at lave når Ricki kom hjem fra arbejde. Når alt er klargjort i forvejen, så tager det virkelig ikke lang tid at lave. Det gør det egentlig heller ikke, hvis man laver det hele på én gang. Jeg vil tro at det i alt tager ca 20-30 minutter.

Jeg lavede en frisk salat til blandet med nudler. Man kan selvfølgelig også lave andet tilbehør, men jeg syntes dette var super lækkert sammensat og dejligt forfriskende.

Der bliver brugt olie til at stege rullerne i, så 100% sund er den ikke. Man kan sagtens spise dem som friske forårsruller uden at stege dem i olie. Men jeg syntes dog denne version smager bedst når de er stegte.


Stegte forårsruller i rispapir

  • 500 gram økologisk hakket kyllingekød eller oksekød
  • 1 spsk allaround kryderri fra Urtekram
  • 1 gren rosmarin
  • 100 gram økologisk grønkål
  • 1 økologisk kyllingeboulion terning
  • 2 økologisk fed hvidløg
  • 1/2 økologisk rødløg
  • økologisk jomfru oliven olie til stegning af rullerne (skal dække ca 3 cm i en gryde eller pande)
  • salt og peber efter smag
  • ca 10 stykker rispapir

Hak løg og hvidløg fint og brun det af i lidt smør eller olie. Brun kødet af, og tilsæt, grønkål, boulion, rosmarin, krydderi. Lad kødet køle lidt af, mens du gør rispapiret klar.

Gør en høj pande klar med olie. Olien skal være så varm, at når man stikker en spisepind eller tandstik ned, så bobler det rundt om træet.

Rispapiret skal gøres våd i en lille skål. Jeg brugte et tærtefad, da det har den perfekte størrelse. Rispapiret må ikke være for vådt når man skal lave rullerne, ellers revner de i olien. Husk at lave en rulle af gangen, ellers bliver det meget svært at styrer. Når du har gjort 1 stykke rispapir klar, tager du ca 1,5 spsk kød og lægger i kanten af rispapiret, og vipper papiret rundt om kødet, folder kanterne ind på midten og ruller hele rullen færdig. Her efter skulle de gerne ligne dem man køber færdigt. De første par stykker er altid meget grimme – man skal jo lige have fanget fidusen 🙂

Når rullerne er færdige, steger du dem i olie i ca. 30 sekunder – max 2 af gangen, da de har det med at klistre sig sammen. Vend rullerne langsomt, så olien ikke plasker op på dig. Når de er stegt færdige lægger du dem på et stykke køkkenrulle, så olien bliver suget af.

Anret dem på et fint fad, så de er dejlig indbydende. Server en lækker salat til evt med lidt nudler i. 

Velbekomme.

Salat som tilbehør
Salat som tilbehør med grønkål, gulerod, nudler, syltet rødløg, rødpeber og citron

 

 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *