Sunde trøfler
Dessert,  Glutenfri,  Kage,  Mælkefri,  Snacks,  Sukkerfri,  Vegansk,  Vegetar

Trøfler (uden sukker og gluten)

Sunde trøfler
Sunde trøfler

Jeg ELSKER trøfler, sådan virkelig elsker dem, faktisk så meget at jeg nemt kan spise 3 selv, men så rammes jeg af ondt i maven efterfulgt af utrolig dårlig samvittighed. Så tænkte jeg…. hvorfor ikke lave dem så de er sunde?
Jeg har testet lidt forskellige ting af og endelig kommet frem til en opskrift som faktisk er fuldstændig som de trøfler man køber hos bageren og så kan de spises med god samvittighed. Manden elsker dem, ungerne elsker dem, og ingen vil kunne smage af de ikke er lavet af kage. Giv dem et forsøg inden du tænker “Ej det er simpelthen for mærkeligt”

Min kæreste Steffen har glutenallergi, hvilket giver nogle udfordringer, men det er kun et bonus i forhold til min madlavning. Han er ikke kræsen og spiser stort set alt og det samme gør ungerne – jeg føler mig så velsignet. Denne opskrift er super nem at lave, det koster ikke alverden og ungerne elsker at være med!

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter.


 

Opskrift på 16 stk mellem store trøfler:

  • 300 g jucy dadler af god kvalitet
  • 2 dåse kikærter
  • 2 håndfulde glutenfri havregryn (kan undlades)
  • 200 g hindbærmarmelade gerne Sukkerfri
  • 3 spsk romessens (eller efter smag)
  • 3 spsk kakaopulver (eller efter smag)
  • lidt salt
  • 200 g 72 % mørk chokolade til overtræk (jeg bruger ca 200 gram, men det kan være forskelligt, så har lige en ekstra pakke klar)
  • evt. hakket hasselnødder til overtræk (kan undlades)

 

Sunde Trøfler
Sunde Trøfler

Fremgangsmåde:

Sigt kikærterne så væsken er helt væk fra kikærterne inden de skal blendes ( Gem evt.  væsken til Veganisk is) . Brug en god blender, Thermomixer eller foodprocessor til at blende kikærterne sammen med alle de andre ingredienser, massen kan være svær at blende hvis ikke man har en kraftig maskine. Smag massen til om der evt mangler rom, marmelade eller andet. Kom herefter massen i en skål og stil den i køleskabet i en lille times tid.

Hvis massen er lidt få klæ – kan man putte lidt glutenfri havregryn i så det bliver mere fast.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i din mikroovn

Lad 14 lige store kugler og rul dem i chokoladen og drys med lidt hakket nødder. Du kan også undlade chokoladen og rulle dem i nøddeknas istedet.

Stil dem på køl en times tid inden servering.

Jeg lover dig, de holder ikke ret længe før du skal lave en ny portion.

Velbekomme.

 

 

 

HUSK – Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.

Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *