Saltsyltede citroner
Aftensmad,  Forret,  Glutenfri,  Mælkefri,  Sukkerfri,  Tilbehør,  Vegansk,  Vegetar

Saltsyltede citroner

Saltsyltede Citroner i egen saft

Når man køber økologiske citroner, så er det ofte i et net hvor der er ca. 5 citroner i et net. Jeg elsker hvad citroner kan gøre ved en ret, uanset om man går i det salte eller søde køkken.
Alt på citronen kan bruges på forskellig vis og i denne opskrift vil jeg vise jer hvordan man udnytter hele citronen til at sylte med.

I dette tilfælde havde jeg købt citroner fordi jeg skulle bruge lidt skal oven på en ret sammen med hvidløg og persille – hvilket i øvrigt smager himmelsk oven på gryderetter.

Men her står jeg så tilbage med 5 citroner som jeg ikke lige kommer til at bruge lige nu og her. Så nu bliver de altså saltsyltet i egen saft. Det er super hurtigt og nemt og så ser det virkelig flot ud i køleskabet.

Lad os komme igang med at sylte.


Ingredienser:

  • 5 økologiske citroner
  • 50 g havsalt
  • Saften fra citronerne
  • 2 Stjerneanis
  • 3 Allehånde

Fremgangsmåde:

  • Start med at vaske alle citronerne grundigt
  • Rul dem langs bordet så de bliver bløde og frigiver sin saft inde under skallen
  • Skær to snit i citronen med ikke helt igennem (som vist på billedet)
  • Klem saften ned i dit sylteglas fra alle citronerne og kom ca. halvdelen af salten i glasset og rør rundt
  • Gnid resten af salten ind i citronerne inden de ligges ned i glasset

Brug et sylteglas som er lidt mindre end du normalt ville bruge, så saften kommer helt op til låget når du presset citronerne ned i glasset.

Lad det så i minimum en måned med låg på. Hvis du er utålmodig kan du godt bruge dem efter 2 uger, men alt godt, kommer til den der venter… 🙂

Velbekomme

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *