Saltsyltede citroner
Saltsyltede Citroner i egen saft
Når man køber økologiske citroner, så er det ofte i et net hvor der er ca. 5 citroner i et net. Jeg elsker hvad citroner kan gøre ved en ret, uanset om man går i det salte eller søde køkken.
Alt på citronen kan bruges på forskellig vis og i denne opskrift vil jeg vise jer hvordan man udnytter hele citronen til at sylte med.
I dette tilfælde havde jeg købt citroner fordi jeg skulle bruge lidt skal oven på en ret sammen med hvidløg og persille – hvilket i øvrigt smager himmelsk oven på gryderetter.
Men her står jeg så tilbage med 5 citroner som jeg ikke lige kommer til at bruge lige nu og her. Så nu bliver de altså saltsyltet i egen saft. Det er super hurtigt og nemt og så ser det virkelig flot ud i køleskabet.
Lad os komme igang med at sylte.
Ingredienser:
- 5 økologiske citroner
- 50 g havsalt
- Saften fra citronerne
- 2 Stjerneanis
- 3 Allehånde
Fremgangsmåde:
- Start med at vaske alle citronerne grundigt
- Rul dem langs bordet så de bliver bløde og frigiver sin saft inde under skallen
- Skær to snit i citronen med ikke helt igennem (som vist på billedet)
- Klem saften ned i dit sylteglas fra alle citronerne og kom ca. halvdelen af salten i glasset og rør rundt
- Gnid resten af salten ind i citronerne inden de ligges ned i glasset
Brug et sylteglas som er lidt mindre end du normalt ville bruge, så saften kommer helt op til låget når du presset citronerne ned i glasset.
Lad det så i minimum en måned med låg på. Hvis du er utålmodig kan du godt bruge dem efter 2 uger, men alt godt, kommer til den der venter… 🙂
Velbekomme
One Comment
Pingback: