Vegansk rød karry gryde
Denne ret er en af vores favoritter – især fordi den er så smagfuld, hurtig og så kan man virkelig få tømt køleskabet i en fart med alle de grøntsager man ikke lige får spist. Vi går ind for stop madspil og dette er virkelig en af de nemmeste og bedste måder at gøre det på. Og så tager det ikke meget mere end 20-30 minutter at lave sammenlagt, det er da win win.
Lad os komme igang med at lave mad!
Ingredienser:
1 dåse kokosmælk
4 spsk ægte thailandsk rød karrypasta (eller efter smag)
1/2 tsk fennekelfrø
1/2 tsk Anisfrø
1/2 tsk spidskommen
1 spsk fiskesauce (kan undlades)
3 fed hvidløg (hakkes fint)
1 lime (saften her fra)
5 limeblade
1 stort rødløg (i tynde skiver)
1 stk rød peberfrugt (i tyndestrimler)
3 gulerødder (i tynde strimler)
1/2 broccoli (i små bukette)
2 stk pastinak ( i strimler)
1 spsk frisk ingefær (i små tern)
1 håndfuld persille (hakket)
150 g champion ( kan undlades)
Salt og peber til tilsmagning
Evt koriander og saltet peanuts til toppen (smager sååå godt)
Fremgangsmåde:
Start med at riste løg og hvidløget på panden med lidt olie, kom resten af grøntsagerne i og rist dem af. Tilføj kokosmælken, limesaften, karrypastaen og krydderierne og lad det simre i 5 minutter under låg, smag til med salt og peber og evt. lidt fiskesauce.
Så er det klar til at blive servieret enten som det er her i en skål eller sammen med ris eller stegt spidskål i strimler. Uanset hvad du gør så er det virkelig lækkert.
*Husk at den røde karry er halv stærk, og det er ikke alle børn der kan lide det. Så der må man evt. smage sig frem til hvor stærkt/mildt der skal være. Det er jer der kender jeres børn bedst.
Hos os er det en af vores favoritter hvis vi er børnefri, så får denne ret fuld smadder på karryen 🙂
Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.
Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!