Glutenfri Chokoladekage
Dessert,  Glutenfri,  Kage,  Mælkefri,  Snacks,  Sukkerfri,  Vegetar

Svampet chokoladekage (glutenfri og mælkefri)

Glutenfri Chokoladekage
Glutenfri Chokoladekage

 

Sund chokoladekage uden gluten, sukker, smør og mel – den smager præcis som en almindelig chokoladekage og er fantastisk.

Genial til eftermiddagshygge, fødselsdag i børnehaven eller måske som fredagsslik.

På kun 35 minutter er kagen klar – man kan ikke smag at den er sund, den smager ganske enkelt uartigt og bedst af alt så er den et hit hos kollegaerne og ungerne.

 

Skriv endelig en kommentar, hvis I tester nogle af mine opskrifter, det vil gøre mig smadder glad og give mig ekstra blod på tanden i forhold til at lave flere opskrifter til jer og det vil samtidig også hjælpe andre at læse jeres mening om opskrifterne. Skriv også meget gerne hvis I har nogle forslag til opskrifterne eller noget jeg skal prøve at teste 🙂


Ingredienser:

  •  2 dl mandler
  •  4 dl glutenfri havregryn
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk havsalt
  • 4 spsk fedtfattigt kakaopulver
  • 30 store dadler (uden sten)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 økologiske æg
  • 100 g mørk økologisk chokolade
  • 50 hakket valnødder (kan sagtens undlades)
  • Lidt revet appelsinskal (kan undlades)

    Fremgangsmåde:

    Tænd ovnen på 200 grader ved over- og undervarme.
    Blend mandler og havregryn helt fint i en Thermomixer som er genial til formålet, en foodprocessor, minihakker eller andet kraftig blender kan også bruges.
    Her efter bland vaniljekorn, bagepulver, natron, salt og kakaopulver i og blendt igen og put det over i en skål.
    Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem godt sammen med kokosmælk, indtil der ikke er nogen klumper (bare giv den fuld gas).
    Kom æggene i og rør igen. Pisk så de tørre ingredienser i til det bliver en ensartet masse. Hak chokoladen groft, men hold en lille smule tilbage til at toppe med, når kagen er færdig. Vend den hakkede chokolade i dejen sammen med appelsinskal.
    Smør en passende form, og hæld dejen heri.
    Bag kagen i ca. 25 minutter midt i ovnen. Lad kagen køle helt af, og top så med resten af det hakkede chokolade, så det smelter ud over kagen, brug evt. en pensel til at få det flot jævnt lag. Kagen her er super svampet og lækker, og den har været et hit hos alle jeg har præsenteret den for.

    Velbekomme!

    Husk at tage hvis du bruger en af mine opskrifter – så kan det være jeg deler dit billede på min instagram 😉

 

Glutenfri chokoladekage
Mandler og havregryn efter det er lavet til mel
Glutenfri chokoladekage
Alle de tørre ingredienser
Når alt det blandet sammen
Når alt det blandet sammen
Så er kagen næsten færdig
Så er kagen næsten færdig

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

2 Comments

    • Stine Arnholtz

      Hej Anne, tak for din kommentar.
      Der er vist et billede af kagen til allersidst hvor den er i ovnen. Det er en alm. rund springform – jeg vil tro den er 24-28cm i diameter. Du kan også lave muffins af dejen hvis du har noget til overs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *