Dessert, Glutenfri, Is, Mad på 10 minutter, Mellemmåltid, Mælkefri, Snacks, Sukkerfri, Vegansk, Vegetar
Vegansk Sorbetis (uden tilsat sukker og fløde)
Solen skinner så skønt i øjeblikket og det bliver varmere og varmere uden for og selvfølgelig skal man da have en is at køle sig ned på. Her elsker vi at lave nemme velsmagende cremet is på få minutter uden brug af ismaskine.
Der findes mange måder at lave is på alt efter hvilke køkkenmaskiner man har.
Der findes en genial maskine som hedder en Yonanas – den laver simpelthen den mest cremet is på få minutter.
Til denne opskrift har jeg brugt en Thermomixer, men en blender kan også sagtens bruges.
Når jeg laver is med frugt, så er det vigtigt frugten er moden og gerne overmoden så frugtkødet er meget sødt
Lad os komme igang med at lave is 🙂
Ingredienser
- 1 stk frossen mango i små stykker (ca 160 gram)
- 150 gram frossen ananas i små stykker
- 1 dl citronsaft og appelsinsaft
- 1 tsk vaniljepulver fra Urtekram uden sukker (kan undlades)
- Man kan tilføje 4-5 spsk kokosmælk hvis man ønsker en rigtig eksotisk smag alla Piña Colada
Fremgangsmåde
- Læg frugten i en skål i 5-10 minutter, så det er en smule blødt inden det blendes.
- Put alle ingredienserne i blenderen og blend i 3-5 minutter til massen bliver lys – jo mere du blender jo mere cremet og luftig bliver isen.
- Skal du være ekstra god ved ungerne, så putter du isen i isvafler og putter lidt krymmel på toppen – det er et sikkert hit her hos os