Dessert,  Frokost,  Glutenfri,  Mad på 10 minutter,  Mellemmåltid,  Morgenmad,  Snacks,  Sukkerfri,  Vegetar

Skyr med havtorn

fotograf Stine Arnholtz
Skyr med havtorn

Jeg har længe ville prøve, at smage havtorn, da det efterhånden bliver brugt alle steder. Men jeg har aldrig set det i supermarkederne eller ude i naturen. Jeg har i hvert fald ikke været opmærksom på det, hvis jeg er stødt ind i den på en af mine gåture ved vesterhavet.

Men så forleden i Brugsen, fandt jeg havtorn på frost fra Coop. Jeg kunne ikke skjule min begejstring og hoppede glad op og ned med posen i hånden foran køledisken – ENDELIG!

Mit første møde med havtorn var med blandet følelser. Efter at have smagt på et bær, må jeg ærligt indrømme, at jeg var en smule skuffet. Det er et utrolig surt bær og det er meget kraftfuldt i smagen. Men heldigvis gav jeg ikke op så let og tænkte, at det måtte man kunne få noget godt ud af alligevel og ganske rigtigt – nu er jeg fan! Det er et fuldstændig fantastisk bær, at blande med noget sødt, da det både er surt og bittert. Opskriften på Skyr og havtorn er neden for.

 

Kom endelig med feedback når du har prøvet det – jeg elsker at høre jeres mening til mine opskrifter.


 

Skyr med vanilje og havtorn:

  • 4 dl økologisk skyr
  • 1 tsk økologisk vaniljepulver fra Urtekram
  • 1 dl. Havtorn – gem en lille håndfuld til pynt

Blend havtorn i en minihakker, så du får en fin ensartet masse, gem en lille håndfuld til at pynte med.  Bland vanilje og skyr godt sammen og put skyren ned i en sprøjtepose. Her efter fylder du skiftevis skyr og havtorn i et glas. Til sidst pynter du med hele havtorn bær og evt lidt citron oregane eller mynte. 

Velbekomme

Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.

Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *