Kyllingenuggets (glutenfri)
Findes der noget bedre for ungerne end at blive forkælet med aftensmad i børnehøjde, hvor de endda selv kan hjælpe med at lave maden? – Her tænker jeg selvfølgelig på nuggets, grøntsagsspyd, hjemmelavet mayo (som i øvrigt kun tager 1 minut at lave)
Disse nuggets er så nemme at lave, de er sprøde og fyldt med smag og så tager de virkelig ingen tid at lave – BONUS for børnefamilier i en travl hverdag!
Lad os komme igang med at lave disse skønne sprøde nuggets 🙂
Ingredienser:
- 2 Store kyllingbryst
- 2 poser Easie paprika chips
- 2 økologiske æg
- 1 tsk salt og peber
- Lidt glutenfri mel til at vende kyllingen i
Fremgangsmåde:
- HUSK, at vaske dine fingre grundigt inden du går igang!
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft (kan også stegen i olie på panden hvis det ønskes)
- Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål
- Knus chips i en pose så de bliver som rasp (brug evt. en kagerulle til at knuse det med i en alm. frysepose)
- Skær kyllingen i mundrette stykker så de ligner nuggets – det ELSKER ungerne!
- Vend nu kyllingstykkerne i mel og her efter godt ned i ægblandingen
- Herefter vender du den i din chips-rasp
- Put stykkerne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Serveres eventuelt med hjemmelavet pommes, bønnefritter eller grøntsagsspyd og selvfølgelig en hjemmelavet god mayo.
Ønsker du at stege dem følg med neden for:
- Steges på en semi varm pande i rigeligt rapsolie, et par minutter på hver side
- Serveres eventuelt med hjemmelavet pommes, bønnefritter eller grøntsagsspyd og selvfølgelig en hjemmelavet god mayo.
Velbekomme!
2 Comments
Venterpaavin
Elsker også alt der ligner eller smager som nuggets – ganske uimodståeligeligt
Stine Arnholtz
Ja, det smager simpelthen så godt. Min datter og jeg kørte forbi min kærestes arbejde med aftensmad og hun sagde “Uuuhm Mor, bilen dufter af Mc. Donalds” 😉
Disse smager også rigtig lækkert og så tager de virkelig ingen tid at lave! Bonus!