KFC Kyllingelår
Aftensmad,  Frokost,  Glutenfri,  Snacks

Hjemmelavet KFC kyllingelår (Glutenfri)

Netto har i øjeblikket kyllingelår til 39,- for 1,5 kilo. Det kunne ikke gå min næse forbi, og slet ikke når man har muligheden for billigt og nemt lave sine egne sprøde KFC lår.

De blev modtaget med stor begejstring både hos min mand og ungerne, som efterfølgende fik rester med i madpakken.
Der blev serveret gnavegrønt her til, men det er jo kun fantasien der sætter grænser.

Opskriften neden under er lavet på slum, så det kommer an på hvor meget du vil lave. Målene er sådan set ligemeget, bare der er nok til det du skal bruge 🙂


Ingredienser:

  • 1 kilo kyllingelår (eller hvad du har af kylling i mindre stykker)
  • 2 terninger hønsebulion
  • 1,5 liter vand
  • 1 kvast frisk rosmarin
  • lidt salt/peber
  • 4 dl glutenfri mel (kan sagtens være rasp, hvedemel eller hvad man lige har)
  • 2 liter smagsneutral olie (rapsolie)
  • 200 ml soyamælk eller alm. mælk (man kan også bruge et par pisket æg hvis man hellere vil det)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at kog din kylling i vand sammen med bulion og rosmarin i 40 minutter. (gem vandet til hønsekødssuppe senere på ugen)
  2. Hæld olien i en gyde og sæt det på høj varme
  3. Bland melet i en skål med lidt salt og peber
  4. Tag kyllingelårene op og vend dem i en skål med mælke og her efter i skålen med melet
  5. Put lårene i olien og vend dem til de er flotte gyldne og læg dem på en tallerken – de skal kun have få minutterServeres med gnavegrønt, salat eller hvad man nu lige har man synes der passer tilVelbekomme

HUSK – Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.

Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *