Åh nej…. jeg fylder 30!!

NEJ NEJ NEJ, ER JEG SÅ GAMMEL, hvordan er det sket?!!?!
Torsdag den 19 september 2013 fyldte jeg 30. Det har længe været en dag jeg frygtede, og jeg var virkelig bange for, at fylde 30.  Kan man se det på mig? Kan man ikke bare sige, at man er 26?  Åh gud nej, så skal jeg have peber!!! Gør det mon ondt? Hvad sker der hvis det kommer i øjnene?? Jeg har hverken børn eller er gift, Åh nej, verden går under!

Mange tanker om lige nettop den dag, fyldte i mit lille runde hoved og vi blev hurtigt enige om, at gøre dagen til noget helt særligt UDEN peber. Derfor tog vi til Tivoli i Italien for at blive gift. Tivoli er en meget gammel by der ligger 36 kilometer uden for Rom. Faktisk er den ældre end Rom og virkelig noget af det smukkeste jeg har set.

Parco Villa Gregoriana
Parco Villa Gregoriana
Tivoli
Tivoli

Ingen af os havde været der før, men efter en google søgning, var der ingen tvivl om, at det skulle være lige der!

Der har været utrolig meget papirarbejde for, at dette kunne lade sig gøre. Og man kunne ikke få en kirkelig vielse med mindre man var gift i forvejen hjemme i Danmark. Hverken min mand eller jeg er troede, og det var meget vigtigt for os, at det ikke var som alle andre bryllupper. – Det skal lige siges, at jeg selv er bryllupsfotograf og har taget billeder til over 200 bryllupper, så hvis vores bryllup blev i Danmark og samtidig også i en kirke, ville jeg føle, at jeg var på arbejde.2013-09-18 13.52.56

Jeg kender alle de danske traditioner og alle aspekter i et bryllup. Så derfor valgte vi, at gøre det på vores helt egen måde og samtidig få en ferie ud af det sammen med vores gæster. Og det har vi på intet tidspunkt fortrudt. Vi skal der ned igen på vores 5 års bryllupsdag og har inviteret gæsterne med så vi kan genopleve de dejlige dage vi havde sammen.

Selve festen og vores hotelophold blev holdt på en gammel borg omgivet af olivenmarker, vilde heste og køer og vi havde det hele for os selv. Det var som at være i et eventyr. Det var i første omgang slet ikke meningen af brylluppet skulle holdes på hotellet, vi havde bare bestilt bord til 8 personer inde i byen. Men da vi ankom til hotellet, var vi slet ikke i tvivl. Det skulle bare være der! På få dage fik hotellet det hele arrangeret med menu, bordkort, bryllupskage, ja, selv brudebuketten fik de bundet til mig og det hele var med i prisen.

Vores hotel
Vores hotel

 

Vi var 8 i alt med til vores bryllup. Mine forældre, mine svigerforældre, vores fotograf og hans kone, som er en af vores gode venner fra Danmark og så os selv.

Selvom det var lidt atypisk at blive gift på den måde og så på rådhuset. Syntes vi at vi skulle have fint tøj på. Nogen syntes måske, at det er lige i overkanten. Men det er kun denne ene gang man bliver gift (og så ser det jo lækkert ud på billederne haha)  Vi valgte også at sove hver for sig og Ricki havde heller ikke set min kjole. Det er nogle af de mest romantiske traditioner vi har i Danmark og dem ville vi gerne fastholde.

Jeg var så heldig, at vores fotografs kone er god til at sætte hår, så det fik hun lov til, og det så bare så flot ud. Make-up´en fiksede jeg selv. Det var ikke meget der skulle på, da jeg havde fået lavet mine vipper hjemme fra. Det giver lige et ekstra WOW uden, at det ser alt for kunstigt ud, hvis det vel og mærket er lavet ordenligt.

HUR_5979-edFaktisk var jeg slet ikke så nervøs, overraskende nok, var jeg nok den der tog det aller mest roligt. Jeg er mere nervøs når jeg selv er fotograf til et bryllup. Det var faktisk først, da jeg stod foran trappen op til salen, at jeg for alvor følte at jeg havde tyndskid 🙂

Det var min stedfar der førte mig op, da min egen far døde da jeg var 16. Det føltes rigtigt, at gøre det sådan.

Ricki var så smuk som han stod der, helt stolt med ret ryg og ventede på, at se hans kommende brud. Det var virkelig et fantastisk øjeblik som jeg er utrolig glad for, at vi holdte fast i. Selvom det ikke er noget man plejer, at gøre kunne jeg forstå på vores tolk.

Der var også en lokal tv station som filmede vores vielse, fordi det var så specielt, at vi kom helt fra Danmark og havde valgt nettop denne by og dette rådhus. Det gjorde oplevelsen endnu bedre for os. Vi vidste det faktisk ikke, før vi stod på rådhuset, og selvfølgelig var det i orden, at de filmede.

Vielsen tog ca 40 minutter og foregik på italiensk, men vi havde en tolk, som oversatte det hele for os på dansk. Borgmesteren fortalte os en masse historie om den bygning vi blev viet i som var helt tilbage fra 1700-tallet samt  noget historie om byen. Det gjorde vores vielse helt unik for os, modsat dem jeg har været med til på rådhuset hjemme i Danmark som tager ganske få minutter og så er det næste brudepars tur.

Med os fik vi det smukkeste digt, en bog om byen og en meget smuk vielsesattest. Borgmesteren var utrolig smukt klædt på. Om det var pga at der var tv på besøg, eller om det bare var standart ved jeg ikke. Smuk det var det i hvert fald.

Rådhuset i Tivoli fra 1700-tallet
Rådhuset i Tivoli fra 1700-tallet

Først efter vielsen, da mine svigerforældre siger tillykke med vielsen og fødselsdagen, går det op for Ricki, at jeg jo faktisk har fødselsdag og flovt skynder sig, at sige tillykke. Det var så fantastisk, at han havde glemt det. Det var lige præcis dét, der var meningen med det hele, at fokus skulle fjernes fra mine 30 år og istedet lægges over på vores bryllupdag. Jeg følte, at jeg havde vundet kampen over mig selv og mine skrækkelige tanker om, at fylde 30. Dagen havde jo allerede været helt igennem fantastisk!

Da vi kom ud fra rådhuset, blev vi mødt af en hulens masse ris. Min mor havde købt fuldkornsris, da hun mente, at jeg engang havde sagt, at det var pænest på billeder. Det var nu lidt sødt, men lige til information, så er det de hvide grødris der er pænest, hvis I skulle være i tvivl. For mig var det nu ligemeget, bare det, at de havde husket ris, kom som en overraskelse for mig og jeg blev så glad.

Her efter sendte vi vores forældre op til vores hotel, hvor der ventede dem nogle dejlige forfriskninger i gårdhaven, men vi fik taget billeder i byens gader.

Solnedgang over Tivoli
Solnedgang over Tivoli

Det var så speciel en oplevelse, fordi vi fik så meget opmærksomhed af alle og flere stoppede op og tog billeder af os. Lige den dag var vi ligeglade, men efterfølgende har vi talt om, hvor mærkeligt det er, at vi måske sidder i andre turisters fotoalbum.

Billederne blev helt fantastiske og meget anderledes fordi gaderne var så skønne. Det var lige præcis det look vi gik efter. Alt andet end dansk og det fik vi 🙂

Vi kom måske lige rigeligt sent tilbage til hotellet fordi vi tog en taxa tilbage igen, og han havde misforstået klokslettet, da vi ringede til ham. Men hotellet var large og havde bare forsnyet vores forældre med flere pindemadder og drinks. Det blev serveret i den yndigste gårdhave under et kæmpe stort oliventræ med fine lyskæder i toppen. Som betjening stod der den flotteste butler med lang pingvin jakke. Jeg mener det hedder kjole og hvid.  Ja, man følte sig helt royal, da vi ankom til hotellet og blev taget så fint imod.

Gårdhaven
Gårdhaven

Vi fik selv lov, at bestemme hvornår vi var klar til, at komme ind og spise forretten. Der var i alt 6 retter mad inkl. bryllupskage. Vi var dybt imponeret over, alt det hotellet havde gjort for vores skyld og endda til så få penge.

Menuen til vores bryllup
Menuen til vores bryllup

Frank Sinatra spillede afdæmpet i højtalerne og gav en fantastisk stemning i salen. Jeg elsker Frank Sinatra og kunne ikke ønske mig noget andet lige nettop den dag. Det var som om hotellet havde taget alle mine drømme om et perfekt bryllup og gjort dem til virkelighed.

Maden smagte virkelig lækkert. Men der var så meget mad, at det var svært, at spise op. Og lige så snart de havde fjernet vores tallerkner kom der en ny. Man ville jo utrolig gerne smage på det hele, men det er altså svært når man er spændt helt ind i en brudekjole, skal jeg lige hilse og sige.  Inden desserten skulle vi lige havde en pause og gik uden for, for at nyde den dejlige sommer aften. Pludselig kan vi høre hestehove på brostene uden for. Det var de vilde heste oppe fra bjergene der lige kom forbi og hilste på os. Det var dog lige så hurtigt væk igen, men sikke en oplevelse og afslutning på en ellers eventyrlig dag. Fyldt med så mange overraskelser og glæde.

Bryllupskagen
Bryllupskagen

Da bryllupskagen kom ind, spillede de brudevalsen. Man kan diskutere om bryllupskagen var køn, men sødt det var den altså. Vi havde faktisk ikke regnet med, at de kom med en kage og da slet ikke en bryllupskage. Vi troede, at desserten måske var is og kaffe. Jeg må indrømme, at jeg fik en klump i halsen der. Det var bare så fint, at de havde gjort sig så umage for vores skyld. Det var jo ikke fordi vi havde et kæmpe bryllup. Det var trods alt ret beskedent. Men alligevel havde de ulejliget dem med, at lave sådan en yndig kage til os.

Vi har salen næsten helt for os selv - det var så skønt
Vi har salen næsten helt for os selv – det var så skønt

Vi valgte ikke, at holde tale for hinanden, men istedet skrive et brev til hinanden, som vi ville give hinanden i morgengave. Ricki mente, at det var lidt mærkeligt, når vi var så få og et brev kunne man læse igen og igen. Jeg er så utrolig glad for, at vi gjorde det på den måde. Det var så uformelt og hyggeligt, at ligge der næste morgen i sengen sammen og læse hinandens kærlighedsbreve til hinanden.  Jeg kunne altså ikke have ønsket mig en større gave, en de fantastiske kærlighedsord fra min elskede mand.


 

HUR_6873-ed1-bwJeg har regnet ud, at det hele har kostet mellem 45-50.000kr og det er inkl ringe, kjole, rejsen og ferie, fotografens flybillet og hans  hotel, hele vores hotel, festen, alle de papir der skulle klaregøres, tolken, lommepenge osv. –  Faktisk har det været langt billigere for os, end hvis vi skulle holde det hjemme i Danmark. Selvfølgelig betyder det også noget, at vi ikke var så mange. Men jeg er nu alligevel overrasket over hvor billigt det blev i sidste ende.

Kjolen, som normalt er en stor del af budgettet, er købt brugt for 2500kr igennem den blå avis. Det var den første jeg prøvede og til trods for utrolig mange besøg i mange forskellige brudekjolebutikker i København og Århus, var det alligevel denne kjole, jeg vendte tilbage til og ja, den måtte jeg bare eje. Jeg har egentlig overvejet at farve den, så man evt. kan bruge den igen til noget andet. Men hvornår får jeg lige muligheden for det? Hvornår bruger man så smuk en kjole med slæb? Jeg tror aldrig jeg kommer til middag hos Dronningen, og nok heller ikke på den røde løber. Men farver jeg kjolen, så har jeg da mulighed for, at blive utrolig elegant, hvis det utænkelige en dag skulle ske  😉

Rickis tøj fik vi gratis sammen med et bilkøb, da sælger til den BMW vi købte, var direktør hos et tøjfirma. Det var en ret god handel for os for bilen var i forvejen ret billig.


 

HUR_7110-edEt bryllup holdt i Danmark tager 1 år, at planlægge og er afholdt på 12 timer og så var det den fest – slut færdig. Med mindre man selvfølgelig vælger, at overnatte i et sommerhus eller på et hotel med gæsterne og spise morgenmad sammen, hvilket også forlængere festen en smule. Men for dem der overvejer et intimt bryllup eller måske et stort bryllup i udlandet, så kan jeg virkelig anbefale, at gøre det. Bare det, at have sine gæster i så lang tid sammen med os selv efter brylluppet, er virkelig fantastisk og man oplever en masse ting sammen som man husker mindst lige så godt som selve brylluppet.

Til alle der overvejer, at gøre noget ligende, spring ud i det! Det er bestemt det hele værd!