Perfekt stegt bøf med gourmetsaltning.
Aftensmad,  Nyttig viden

Gourmetsaltning af dit kød – Guide til altid perfekte bøffer!

Denne guide vil give dig perfekte bøffer – HVER GANG!

Jeg har lært af min gode veninde som er kok, at det altid er en god ide at give dit kød en gourmetsaltning 15 minutter før du skal stege det. Det gør at kødet kommer til at smage af meget mere, det bliver mere mørt og rigtig saftigt. Det giver desuden den perfekte stegeskorpe til dit kød, da det trækker væske ud af kødet og trækker æggehvidestofferne op.

Man kan for sjov prøve at lege med det – med det samme kød fra samme pakke. Men hvor den ene får en gourmesaltning og det andet stykke ikke får noget. Der er en verden til forskel – Det ene bliver almindelig kedeligt og det andet stykke vil smage som på de fine restauranter.

Faktisk kan man også gøre det med fisk og kylling uanset hvordan man vælger at tilberede det efterfølgende. Det er virkelig lækkert!
Det samme gør jeg faktisk med kammuslinger inden jeg putter dem på panden.

Man skal ca bruge 1-1,3 gram fint salt pr bøf, det skal saltes på begge sider og her efter skal det have lov at trække en tallerken i køleskabet. Når du ligger bøffen på panden skal det være ved høj varme med smagsneutralt olie, tryk din pallet ned på bøffen for at give en ensartet flot stegeskorpe og skru ned for blusset. Hvis du skal have en flot stegeskorpe må du ikke løfte på din bøf for at tjekke til den. Når bøffen slipper panden, skal den vendes (det er ca efter 1,5-2 minutter hvis bøffen er 2 cm.)
Hvis du har en tefalpande, vil bøffen ikke sidde fast som på en blank pande, men det betyder bare at du skal lade den ligge i det antal minutter der giver mening for din bøf altså ca 1 minut pr centimeter bøffen har.
Når bøffen skal vendes, skal varmen op igen så den rå side, får samme behandling som den anden side.
ca 30-60 sekunder før at din bøf er færdig smider du lige en klat smør på panden og lader det bruse op sammen med et helt hvidlløg med skral, som du skære over på midten, og vender dens fed ned af sammen med en rosmarinkvist. Her efter tager du en ske og overhælder bøffen med vasken mens den steger færdig. På denne måde giver du din bøf en slags “sovepose” på så den bedre holder varmen når den skal hvile inden servering.

En god huskeregl er at du lader din bøf hvile lige så længe som den har ligget på panden.

Når du servere din bøf, ser det ekstra godt ud, hvis du servere den med det halve hvidløg og rosmarinkvisten oven på.

Når du har prøvet dette én gang, vil du aldrig stege bøf på andre måder igen.

 

Perfekt stegt bøf
Perfekt stegt bøf

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *