Dessert,  Kage,  Mellemmåltid,  Snacks

Müslibar med orangechokolade

Igår lavede jeg nogle super fine glutenfri müslibar til ungerne som de får til fredagshygge i aften sammen med en masse lækkert frugt.

Vi er så heldige at vores forældre kommer på besøg til klædudfest hvor vi alle skal være klædt ud. Og fordi jeg ved, at ungerne får slik i den pinata som vi hænger op, så er der ikke nogen grund til at de også får det idag.

De er heldigvis ganske tilfredse med det udvalg de får i aften. Faktisk ryger frugt meget hurtigere ned end slikket, hvis det er skåret ud og er indbydende.

* Jeg vil ikke afsløre hvad vi skal være klædt ud som, før i morgen, men skriv gerne i kommentarfeltet hvis I er nysgerrige, så skal jeg nok lave et indlæg om dette her på bloggen.

 

Opskrift på Glutenfri müslibar med orangechokolade:

150 gram økologisk glutenfri havregryn

50 gram økologiske græskarfrø

2 store spiseskefulde kokosolie eller mandelsmør

100 gran økologisk blomsterhonning

70 gram tranebær

50 gram solsikkekerner

50 gram sesamfrø

100 gram hakket mørk chokolade med orangesmag eller mint

1 tsk salt

 

Fremgangsmåde:
Smelt honning og kokosolien i en gryde. Tag gryde af varmen og put alle de andre ingredienser i og blandt det godt rundt. Er massen for smattet kan der tilføjes mere havregryn.

Man kan enten putte chokoladen i mens det er varmt så det smelter eller bruge det som overtræt til sidst. Det bestemmer man selv.

Når massen er ensartet, lægges der bagepapir i et lille fad – mas massen godt ned og puttes det i fryseren i ca 1 time.

her efter tages den op og skæres i terninger eller i aflange bar. 

Velbekomme

 

*husk at disse skal opbevares i køleskabet, da chokoladen smelter hvis det ligger ude for længe.

 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *