Dessert,  Is,  MasterChef

Krydder-is (MasterChef udgaven med sukker og fløde)

Denne her is er sindsygt lækker, grund opskriften har jeg lært da jeg var med i MasterChef 2020, men jeg har så selv freestylet med mine ingredienser så den fik en perfekt skøn udifinerbar smag. Jeg er fuldstændig vild med den, og jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke har elsket den, og synes derfor jeg ville dele dem med jer alle sammen.

Isen er lavet på en alm. rigtig god vaniljeis selvfølgelig lavet fra bunden. Jeg har brugt min Termomixer til at få massen legeret, men man kan også sagtens bruge en gryde og et termometer for at ramme de 80 grader. Massen skal varmes op på 80 grader, da isen ikke smelter så hurtigt når den serveres.

*Denne opskrift kræver en ismaskine, hvis du plejer at mestre at lave is uden en ismaskine, så kan du sagtens gøre det, jeg synes dog det bliver bedst med en maskine.

Lad os komme igang med at lave is!

Krydder is
Krydder is

Ingredienser:

6 pastoriseret æggeblommer
250 ml fløde
250 ml sødmælk
80 g sukker (ønsker du det sødere, så smag det til inden du putter det over i ismaskinen)
1 vaniljestang
3 kviste frisk rosmarin
4 stk hele allehånde
4 stk hele kardekommefrø
3 stk stjerneanis
1/2 tsk Fennikelfrø


Fremgangsmåde:

  1. Flækkes vaniljestangen på den lange led. Skrab kornene ud med en lille kniv.
  2. Kornene mases sammen med på et skærebræt med lidt af sukkeret, således at kornene skilles fra hinanden (gem den tomme vaniljestang).
  3. Æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret piskes til tyk æggesnaps med en håndmikser (jeg bruger min thermomixer, men det er desværre ikke allemands eje, så opskriften er lavet ud fra at man ikke har sådan en skønhed).
  4. Kom mælk og fløde i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet, sammen med den tomme vaniljestang, alle krydderierne samt rosmarinen. Sluk for varmen lige inden det koger.
  5. Hæld straks, den varme flødeblanding op i skålen med æggesnaps lidt ad gangen, mens der stadig piskes konstant.
  6. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op til 80 grader, mens der piskes kraftigt – du må ikke stoppe med at piske. Det er vigtigt at det ikke koger, det skal tykne en lille smule, og det gør det når det rammer 80 grader. Brug et termometer hvis du er i tvivl om temperaturen.
  7. Tag gryden af varmen, og si alle krydderier, vanilje mv. væk så du kun har ismassen tilbage.
  8. hæld den rene ismasse op i en beholder med låg og nedkøl den legereret ismasse helt i køleskab – gerne til næste dag.
  9. Kør iscremen i ismaskinen og nedfrys krydder isen max. 2 timer inden servering.

Velbekomme!

 

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *