Aftensmad

One Pot Pasta

Findes der noget bedre ned nem, hurtig og velsmagende mad som ungerne elsker? Jeg kan ikke komme i tanke om noget i hver fald.

One Pot Pasta invitere til at få tømt køleskabet og det bedste af det hele er, at det er så nemt for ungerne at være med til.
forberedelsen på denne ret tager ca 15 minutter og 15 minutter at tilberede, det er simpelthen så nemt.
Man kan putte det i man har lyst til eller hvad man lige har i køleskabet af grøntsags- og kødrester, hvilket er genialt til at få stoppet madspild.

En billig, hurtig og lækker aftensmad.

Jeg havde dog handlet ind til vores aftensmad, da jeg gerne ville sammensætte disse smage. Men som sagt er det i princippet lige det du har lyst til at komme i som danner din ret.

  • Lige til bonus info, så har jeg bare kogt alle mine ingredienser sammen og kun svitset bacon inden jeg puttede resten i. Men for at få mere smag frem i grøntsagerne anbefaler jeg at man lige svitser af på panden inden man blandet det sammen med vandet. Men har man travlt og man ønsker at det skal gå stærkt, behøver man ikke at svitse alle grøntsagerne. Man kan sagtens bare komme det hele i gryden og lægge låg på, så er det klar på 15 minutter.

Lad os komme igang med at lave mad!

Ingredienser:
4 personer

  • 1 pakke bacon i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomat puré
  • 1 terning kyllingebulion
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1/2 squash
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 hel chorizopølse
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 håndfuld frisk basillikum
  • 1 liter vand
  • 250 ml fløde (kan sagtens undlades, men det giver en super lækker cremet smag i retten)
  • 1 pakke fuldkornspasta
  • 1 bakke champion
  • Salt og peber efter smag
  • 1 dl friskrevet parmasan til pynt på toppen

 


 

Fremgangsmåde:

  • Start med at vaske alle grøntsager og skær dem ud i tern.
  • Svits løg og hvidløg af og her efter de andre grøntsager.
    Hvis du har børn eller en mand som er bange for løg og grøntsager, kan disse med fordel blendes med lidt vand inden du kommer det i gryden.
  • Skær chorizopølsen ud i halve små skiver som vist på billedet.
  • Skær cocktailpølserne i halve, på den måde undgår man at de revner når de kommer i vandet, de smager nu godt alligevel, men det er ikke særlig pænt i retten.
  • Steg baconen af og gem det til vandet koger.
  • Tag en høj gryde frem og sæt vandet i kog
  • Sæt pastaen i gryden, sammen med  alle de andre ingredienser. (dog skal coctailpølserne først i til aller sidst)Lad det småkoge i 15 minutter til pastaen er al dente. Smages til med salt og peber – og serveres straks med lidt frisk kværnet peber, revet parmasan og et lille basilikumerblad på toppen.

Velbekomme 🙂


Smid endelig en kommentar når du prøver opskrifterne her på siden, det vil gøre mig så glad.

Hvis du bruger mine opskrifter, må du meget gerne linke eller tagge min side eller instagram @sundfamiliemad.dk – Dette hjælper mig til at holde siden kørende og vil gøre mig dybt taknemmelig.

Deler du på instagram med et tag, bliver det selvfølgelig delt i min story – På forhånd tak!

Velkommen til Sund familiemad - Her finder du sjov og anderledes mad. Mad skal være sund, nemt, lækkert og ikke mindst sjovt at lave, især når man har de køre små med i køkkenet.

3 Comments

  • Ane Lone Pedersen

    Hvor er det dejligt at I kan sætte sådan opskrifter op og jeg er helt med på at jeg godt vil lave meget mere sund familiemedlem og tak for det , så den er jeg med på at lave og få .
    Mvh

    • Stine Arnholtz

      Hej Ane,

      Tusind tak for din søde kommentar, det varmer rigtig dejligt at læse at opskriften er nem at gå til.
      Som skrevet i opskriften kan man altid tilføje lige det man har lyst til hvis man har nogen i huset der f.eks ikke kan lide svampe (så kan det heldigvis blendes så man ikke kan se dem), så kan man skifte tingene ud med det man har lyst til. Frosne ærter, gulerødder, kylling, porre, ja det er kun fantasien der sætter grænser for denne nemme pastaret. Glæder mig til at høre hvad du synes om den når du har smagt den 🙂

Leave a Reply to Stine Arnholtz Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *